Finns det studentrabatt på bredband?

För dig som är student och som letar efter en billigare bredbandslösning finns det en hel djungel att sätta dig in i. Många av de anpassade priserna på bredband hittar du hos Mecenat och Studentkortet.

Jämför mobila bredband för studenter

Det viktigaste att ta hänsyn till när du ska jämföra bland de olika bredbanden för studenter är hur hög hastighet du får. Som student är du beroende av en fungerande bredbandslösning för att du ska kunna plugga och lämna in uppgifter i tid.

En annan viktig sak att tänka på är operatörens täckning. Det är viktigt att kunna plugga utan störningar.

Sist men inte minst behöver du såklart jämföra priserna på bredbanden, eftersom studentplånboken inte är så djup.

Därför ska du jämföra bredband för studenter

När du jämför bland marknadens olika erbjudanden ska du inte göra det bara för att hitta det lägsta priset. Du bör förhålla dig till flera faktorer än så. Andra viktiga faktorer att ha i åtanke när du jämför bredband är täckning, hastighet, kundtjänst och pålitlighet.

Så länge gäller studentrabatten

I de flesta fall sträcker sig studentrabatten så länge du studerar. Skulle rabatten gå ut under tiden du fortfarande studerar finns möjlighet till förlängning.

Rabattens omfattning varierar vanligtvis beroende på hur hög hastighet du behöver. Ju högre hastighet, desto större blir rabatten.

Hur hittar jag det bästa studentbredbandet?

Bredbandet som är bäst för dig är den lösning som passar bäst in på dina krav. Faktorer som spelar roll här är priset och hur hög hastighet du behöver.

Du behöver också skaffa ett bredband som passar bostaden, vilket ju är något du själv behöver anpassa dig efter i de flesta fall. Om du har möjlighet att få bredband genom fiber i din bostad är det att föredra. Skulle bostaden i stället ha bredbandsstöd genom telefonjacket får du välja bland de operatörer som erbjuder den typen av bredband.